Credit Suisse обяви, че активи на стойност $68 милиарда са напуснали

...
Credit Suisse обяви, че активи на стойност $68 милиарда са напуснали
Коментари Харесай

Потъналата Credit Suisse отчете загуби за $68 милиарда

Credit Suisse разгласи, че активи на стойност $68 милиарда са напуснали банката през първото тримесечие на тази година, оповестяват международните организации. Изходящите потоци не престават, което акцентира предизвикването, пред което е изправена UBS Group AG при спасяването на своя съперник. 

Нетните изходящи потоци на активи бяха " обилни , изключително през втората половина на март ", възлизайки на $68,6 милиарда , означи кредитната институция.

Повечето от изходящите потоци на активи са от подразделението за ръководство на благосъстоянието и са настъпили във всички райони.

" Тези изходящи потоци са умерени, само че към момента не са обърнали отрицателната посока към 24 април 2023 година ", показва Credit Suisse.
 Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group
Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group

UBS закупи своя съперник за $3,23 милиарда

Credit Suisse Group разгласява последните си коропративни данни като самостоятелна институция:
Нетни доходи за първото тримесечие на 2023 година - $20,7 милиарда - растеж с 319% по отношение на същия интервал на 2022 година Нетната облага за първото тримесечие на 2023 година - $13,9 милиарда в съпоставяне със загуба от $305 милиона през същия интервал на 2022 година
Банката разгласи, че нейното показване е повлияно най-много от дейности, " водещи до и произлизащи от плануваното обединение с UBS Group, оповестено на 19 март ".

От финансовата институция акцентират, че ще работят  в тясно съдействие с UBS , " с цел да подсигуряват, че транзакцията ще бъде приключена в точния момент ".

Припомняме, че неотдавна швейцарският парламент отхвърли пакета от финансови ограничения за избавяне на на практика банкрутиралата банка Credit Suisse в границите на грандиозните до 109 милиарда швейцарски франка -  $120,87 милиарда . Отказът на парламентаристите да дават финансови гаранции на до неотдавна втората по величина банка в страната, която от дълго време страда от несигурно ръководство, обаче няма да повлияе на нейното придобиване от най-голямата швейцарска банка UBS.

Това е допустимо, защото държавното управление на страната се възползва от така наречен закон за изключителните обстановки и одобри законопроекта за подкрепяне на Credit Suisse, без утвърждението на законодателната власт. Затова вчерашното гласоподаване в Народното събрание по въпроса за " потъналата " банка е по-скоро алегорично, въпреки и многозначително.
 Швейцарският парламент отхвърли избавителния финансов пакет за Credit Suisse
Швейцарският парламент отхвърли избавителния финансов пакет за Credit Suisse

Това ще повлияе ли на проектите на държавното управление за избавяне на на практика банкрутиралата банка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР